Dips de brânză cremă cu ridichi (Răcoritor și picant!)

Dips de brânză cremă cu ridichi (Răcoritor și picant!)

Dip de Brânză Cremă cu Ridichi (Răcoritor & Picant!)

rețetă rapidă

Caut întotdeauna modalități mai ușoare și delicioase de a servi alimente hrănitoare familiei mele. A face copiii să mănânce sănătos poate necesita o planificare strategică, dar rețete ca acest dip de brânză cremă cu ridichi ajută la simplificarea acestui proces. (Și nu este o idee rea nici pentru adulți să se bucure de mai multe legume!)

Dip de Brânză Cremă cu Ridichi: O Opțiune Sănătoasă

Ridichile poate că nu sunt pe prima pagină a multor liste de cumpărături, dar acest legume umile merită aprecierea noastră. Ele sunt pline de vitamina C și au o lungă listă de beneficii pentru sănătate, cum ar fi purificarea sistemului urinar, menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase, ameliorarea congestiei și sprijinirea sistemului respirator. Ridichile au, de asemenea, proprietăți antibacteriene și antifungice și pot ajuta chiar și la oxigenarea sângelui.

Deși ridichile sunt extrem de sănătoase, copiii ar putea găsi acest legume puțin picant. Amestecând brânza de vaci, ridichile și brânza cremă, grăsimile sănătoase din lactate reduc din iuțeala ridichilor. Multe dips de brânză cremă adaugă smântână, dar eu am optat pentru brânza de vaci, deoarece aceasta conține mai multe proteine.

Folosirea unei varietăți mai blânde, cum ar fi ridichile de mic dejun franțuzești, poate ajuta, de asemenea. Le puteți găsi adesea la piața fermierilor sau le puteți cultiva acasă. Semănați ridichile la începutul primăverii (după ce a trecut pericolul înghețului). Dacă ați dorit întotdeauna să începeți o grădină, aici este cum să începeți!

Este Lactatul Sănătos?

Deși lactatul nu este o necesitate dietetică (cu siguranță nu este nevoie de pahare pline de lapte pasteurizat pentru copii), acesta oferă câteva beneficii pentru sănătate. Produsele lactate crude, hrănite cu iarbă și fermentate oferă grăsimi hrănitoare, calciu și vitamina K2 pentru un intestin și un corp sănătos.

Familia noastră a renunțat la brânza de vaci din cauza aditivilor neplăcuți până când am descoperit marca Good Culture (verificați un magazin de produse alimentare din apropiere). Îmi place că este plină de proteine și produse lactate fermentate fără stabilizatori, îngroșători și arome adăugate.

Rețeta de Dip cu Brânză Cremă de Ridichi

Acest dip neted și cremos explodează cu aromă proaspătă din ierburi și o notă de căldură din ridichi.

Timp de Preparare: 5 minute
Timp Total: 5 minute
Calorii: 84 kcal

Porții

12 porții

Echipament

Ingrediente

  • 1 legătură de ridichi
  • 8 oz de brânză cremă
  • 1 cană de brânză de vaci
  • 5 frunze proaspete de busuioc
  • O mână de pătrunjel proaspăt
  • Sare (după gust)

Instrucțiuni

  1. Spălați bine ridichile și tăiați vârfurile și fundurile.
  2. Adăugați toate ingredientele într-un procesor de alimente și mixați până devine neted.
  3. Serviți cu legume pentru a înmuia.
  4. Păstrați resturile într-un recipient etanș în frigider.

Nutriție

Informații nutriționale pentru Rețeta de Dip cu Brânză Cremă de Ridiche

Cantitate pe porție (0.25 cană) Valoare
Calorii 84
Grăsimi 7g
Grăsimi saturate 4g
Colesterol 22mg
Sodiu 213mg
Carbohidrați 2g
Proteine 3g

Note

  • Amestecați ierburile! Această rețetă necesită busuioc și pătrunjel, dar este destul de indulgentă în ceea ce privește alegerile de ierburi. Puteți adăuga diferite ierburi aromate în funcție de ceea ce crește în grădină.
  • Încercați să lăsați această pastă de brânză cremă să stea în frigider timp de câteva ore sau peste noapte pentru a permite aromelor să se îmbine.

Cum să serviți pasta de brânză cremă cu ridichi

Încercați să luminați pasta cremoasă cu puțin suc de lămâie. Sau adăugați deasupra puțin ceapă verde tocată sau jalapeños pentru un gust și mai picant! Pentru un gust și mai brânzos, amestecați puțin parmezan ras sau brânză cheddar rasă.

Îmi place să înmoaie legumele, cum ar fi ardeii grași, felii de castravete și morcovi în această pastă. De asemenea, ați putea folosi chipsuri de tortilla făcute în casă sau chiar chipsuri de cartofi.

Facerea pastei de brânză cremă cu ridichi împreună cu copiii

Am descoperit că cu cât devin mai creativ în modul în care mâncăm legumele, cu atât copiii mei sunt mai predispuși să le mănânce. Implicarea copiilor în bucătărie îi ajută să vrea să mănânce creațiile lor delicioase. De asemenea, grădinăritul îi face să vrea să mănânce ceea ce cultivă!

Iată câteva modalități distractive de a servi legumele pentru mai multă varietate:

  • Tăiați țelina în bucăți de lățimea degetului și faceți „zâmbete de țelină”.
  • Tăiați legumele în cuburi și aranjați-le pe un băț pentru kebab de legume.
  • Lăsați-i să aranjeze legumele feliate într-o propriul lor tablou.

Înapoi la pagina principală