Salată de linte

Salată de linte

fără gluten
legume proaspete prânz sănătos rețetă sănătoasă

Salată de linte

prânz sănătos

Această salată de linte este plină de aromă, cu linte crocantă și proaspătă, legume ferme și feta tangy. Este salata perfectă de linte de preparat din timp pentru a te bucura de prânzuri sau cine pe parcursul săptămânii!

Ingrediente în Salata de Linte

  • 1 cană de linte puy franțuzească, spălată și scursă
  • 2 căni de apă
  • 1 pint de roșii cherry (aproximativ 2 căni), tăiate în jumătate
  • 1/2 castravete englezesc mare (aproximativ 1 cană), tăiat cubulețe
  • 1 ardei gras, fără semințe și tăiat cubulețe
  • 1/2 cană de ceapă roșie tocată
  • 1/2 cană de măsline kalamata, feliate
  • 1/2 cană de brânză feta sfărâmată
  • 1/4 linguriță de sare

Pentru sosul de salată grecească:

  • 1/3 cană de ulei de măsline
  • 3 linguri de oțet de vin roșu
  • 1/2 lămâie, stoarsă
  • 1/2 linguriță de pudră de usturoi
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • sare și piper, după gust

Cum să Faci Salată de Linte

PASUL 1: GĂTEȘTE LINTEA

Combină lintea și apa într-o oală mare și adu la fierbere la foc mediu. Reduci temperatura la mic și acoperi oala. Gătește lintea timp de 20-30 de minute sau până când este moale și tot lichidul a fost absorbit. Dacă mai este apă, pur și simplu strecoară lintea.

prânz sănătos

PASUL 2: FĂ DRESSINGUL

Într-un borcan sau într-un bol mic, combină toate ingredientele pentru dressingul de salată grecească.

salată grecească

PASUL 3: ASAMBLEAZĂ SALATA

Adaugă lintea într-un bol mare și acoperă cu roșii cherry, castravete, ardei gras, ceapă roșie, măsline și brânză feta sfărâmată. Presară cu sare. Adaugă dressingul până când salata este îmbrăcată în cantitatea dorită. Servește imediat sau lasă să se răcească la temperatura camerei.

prânz sănătos

Instrucțiuni de Păstrare

Păstrează salata de linte rămasă într-un bol acoperit sau într-un recipient etanș timp de până la 5-7 zile.

vegetariană

Înapoi la pagina principală